Vitajte na stránke miešaného speváckeho zboru Gaudete!

Gaudete je miešaný chrámový spevácky zbor orientujúci sa najmä na sakrálnu hudbu. Hlavným poslaním zboru vždy bolo sprevádzať slávnostné sväté omše vo farskom kostole v Seredi, ale posledných 13 rokov vystupuje aj koncertne v domovskom meste a okolí. Okrem koncertov na Slovensku sa zboru podarilo koncertne vystúpiť aj v Holandsku, Rakúsku, Poľsku a Taliansku. Najväčším úspechom bolo sprevádzanie medzinárodnej svätej omše v Medžugorí, ktorá sa rozhlasom prenášala do celého sveta.

Minulý rok v apríli sa zbor zúčastnil medzinárodnej súťaže amatérskych speváckych zborov Slovakia Cantat v Bratislave, kde získal strieborné pásmo. Gaudete bolo jediným slovenským speváckym zborom , ktorý reprezentoval v súťaži Slovenskú republiku.

Repertoár zboru tvoria sakrálne zborové skladby starších i novších autorov, afroamerické spirituály a gospely, či úpravy ľudových a populárnych piesní.

V roku 2007 zbor nahral svoje prvé CD s názvom Spievajme Pánovi a v roku 2011 vydal druhé CD s názvom Jubilate Deo

V súčasnosti má zbor 40 aktívnych členov, dirigentkou zboru je Mgr.Andrea Ruczová a organový a klavírny sprievod zabezpečuje Mgr.Martin Pekár.

This entry was posted in Nezaradené. Bookmark the permalink.